Matt Gibson ausztrál építész tervezte a Fame Agenda egyik üzletét, mely Ausztráliában a melbourne-i kikötőnél található. A belső design az átláthatóság és az illúzió koncepcióit alkalmazza, amely hívogatja a vásárlókat, illetve az árkádok perspektívájával játszik. A véletlenszerű és organikus íveket, melyek az intimitás és védelem érzését keltik bennünk, Thomas Heatherwick szobrász művei inspirálták.

Fame Agenda by Matt Gibson

 

A helyiség helykihasználása ezekkel az ölelő karokhoz hasonlítható dizájnnal maximálissá vált. Érdekes és szokatlan a térérzetünk, titokzatos és figyelem felkeltő egyben az összhatás.A tervező által használt erős építészeti formák és a találékony anyaghasználat kiválóan mutatja be az üzlet által képviselt márkát. Az OSB burkolatok teszik teljessé a Fame Agendát: ezek a boltívek magas vizuális élményt nyújtanak elérhető áron. A háttérben lévő falak egyszerű fekete színt kaptak, végtelen mélység hatását keltve. A gondosan kiválasztott anyagok úgy keverednek, hogy nem terelik el a figyelmet magáról a termékről.

Fame Agenda by Matt Gibson 03

Az anyaghasználat egyszerűnek mondható a designt  az üveg, a beton és a fa mesteri kombinációja adja.

Fame Agenda by Matt Gibson 04

A színhasználat sem bonyolult, a három alkotó szín eleganciát visszafogottságot sugall. Ezáltal nem hangsúlyozódik jobban a tekintet a formákra, a ruhaneműknek is marad figyelem.

Fame Agenda by Matt Gibson 03

A hangsúly nem az üzletben kínált termékekre irányul, inkább a különlegesen megformált üzletre. Ez marketing szempontból is merésznek mondható.

Fame Agenda by Matt Gibson 06

A fekete mennyezet ellensúlyozva van sok sok fénnyel és tükrös felületekkel, ezáltal szinte észre sem vesszük a fekete nyomasztó hangulatát

Fame Agenda by Matt Gibson 08

A helyiség kihasználása ezekkel az ölelő karokhoz hasonlítható designnel maximálissá vált. Érdekes és szokatlan a térérzetünk, titokzatos és figyelem felkeltő egyben az összhatás.