A létesítmény teljes körű megvalósítását jelenti oly módon, hogy az Építtető egy céggel, azaz a Generál kivitelezőveláll kapcsolatban. Kizárólag vele kell egyeztetnie a kivitelezés során, így az információ áramlás és a megrendelőikontrolling lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá válik. Az összes koordinációs és kivitelezési feladatot az évek ótaegyütt dolgozó, jól összehangolt alvállalkozói csapattal és beszállítói körrel a generál kivitelező látja el. Ez amegbízási forma biztosít az Építtető számára a legtöbb felszabaduló időt és energiát.

Ebben az esetben a szakkivitelezők minőségi munkájáért felelős a generál kivitelező.

Projekt menedzsment

Olyan koordinálási feladatok elvégzését jeleni, mely során az Építtető egy Projekt menedzsert bíz meg, hogy teljeskörűen képviselje őt egy team munka keretein belül a projekt folyamán közreműködő vállalkozók között. Ezáltal aMegrednelőnek lehetősége nyílik a projekt folyamán több vállalkozó bevonására úgy, hogy a projekt menetezökkenőmentes maradjon. A Projekt menedzser folyamatosan kontrollálja az ütemtervnek és a műszaki tartalomnakmegfelelően az Építtető által leszerződött vállalkozókat és rendszeresen ellátja a Megrendelőt az aktuálisinformációkkal. Projekt menedzseri feladatok: árajánlatok bekérése és összehasonlítása, anyagok kiválasztásárajavaslat tétel, hatósági és közmű engedélyek beszerzése, pénzügyi elszámolások stb. Így az építkezés soránfelmerülő rengeteg teendőre is marad ideje az Építtetőnek.

Műszaki ellenőrzés

A műszaki ellenőr az építtetőt képviseli, és alapvető feladata a Megrdenelőnek javaslattétel, kivitelezők munkájának ellenőrzése, a hibák és hiányosságok utólagos feltárása, a pénzügyi elszámolás ellenőrzése indokolt esetben javaslattétel a tervek változtatására vonatkozóan. A műszaki ellenőrzés költsége általában megtérül, mivel a műszaki ellenőr – független személyként – hatékonyabban képviseli az építtető érdekeit mint maga az építettő. A műszaki ellenőr javaslatot tehet olyan anyagok vagy műszaki megoldások alkalmazására, melyek az épület értékét nem befolyásolják, de a költségeket csökkentik.Az építettő általában nem rendelkezik a megfelelő szaktudással ahhoz, hogy az elvégzett munkák színvonalát meg tudja ítélni. A nem kellően felkészült vállalkozók időnként alig észerevehető és javítható hibákat generálnak mely ha nem kerül észervételezésre, későbbi problémákra adhat okot.
Nem felel a kivitelezők hibás teljesítéséért!