Egy kedves budai villatulajdonos házaspár szerette volna hogy Dóró Judit belsőépítész tervezze meg leendő elegáns otthonukat exkluzív kivitelben. Megrendelői igény volt az arany és a fekete használata.

Artdeco villa,  arany – fekete színekben

Egyik budai villatulajdonos pár szerette volna, hogy irodánk tervezze meg elegáns otthonukat exkluzív kivitelben. Színekben igény volt az arany és a fekete használata.

A szerkezetkész ház a klasszikus villaépületek elrendezését mutatta, ezért a belső kialakításnál ebből indultam ki. Ezt a hangulatot idézi a nappali – galériás tere is.

Kisebb alaprajzi áttervezéssel ideális belső terek jöttek létre. A nagyobb méretű előtérbe került egy exkluzív konzolasztal és egy beépített puff is keskeny tárolókkal.

Színekben az eleganciát idéző aranyat és feketét és az ardecora jellemző geometriai formákat,  tükröződő, csillogós felületeket ötvöztem . Az egyedi ajtóbetétekben is visszaköszön a fémes arany design elem.

A háromszintes lépcsőház hátfalát fémes arany művészi hatású elemmel tettük egységessé, mely hangulatvilágítást is kapott.

Tovább haladva a belső térbe az előtérből egy tágas nappalikomplexumba érkezünk.

Közvetlenül a galéria alatti közlekedő részbe, melyet egy látványos térelválasztóval tettünk szeparálttá a nappali tértől.

Majd pedig szinte kinyílik a tér fölfelé és a ház legelegánsabb terébe a érkezünk.

Ez a család legközpontibb tere, ezért ezt olyan nívóssá és egyben otthonossá. A nagyméretű L alakú kanapé adottság volt a család korábbi otthonából, ehhez igazítottunk mindent ami a térbe megjelenik.

A nagy ablakfelületeket egy kivételes formájú függönnyel emeltem ki ezzel a klasszikus villaépítészetet idézve.

Jelen a térben  váltakoznak az ardecora jellemző elemek; geometriai formák, fémes felületek.

Még tervezendő terület volt a konyha-étkező melyben szintén folytatódik a házra jellemző  különleges hangulat.

A nagy méretű konyha kisebb alaprajzi átalakítás eredménye lett.  Ebben a térben megoldandó feladat volt, hogy ne tűnjön egyhangúnak. Ezért pultfelületnek a fekete-arany érzetet keltő szép gres burkolatot alkalmaztam.

Valamint a mennyezetre is egy exkluzív ardeco kristálylámpát terveztem. A tágas konyhához szorosan kapcsolódik a szintén nagy méretű bárpult, aminek burkolata egy bársony kárpitozott rész.

A családi események egyik fő tere az étkező, mely stílusosan a nívós ablak előtt kapott méltó helyet.

A különböző textúrájú burkolatok, geometriai formák és színek játékával sikerült egy korhű, modern és elegáns villabelsőt létre hoznuk a Megrendelőink nagy megelégedettségére.

Teljes cikk: https://lakberinfo.hu/otthonok/hazak-lakasok/2019-11-23-art-deco-villa-az-arany-es-a-fekete-szinek-jatekaval/