Lakberendező

Manapság rengeteget lehet inspirálódni, Pinteresten és Instagramon is felbukkannak a jobbnál jobb ötletek. Trendek ugyan jönnek-mennek, és persze valamilyen szinten hatással is vannak az emberre, azonban mindannyiunknak egyedi az ízlése és kötődünk egy-egy adott stílushoz. 

Kellő szépérzékkel nagyon dekoratív enteriőröket lehet alkotni, és valljuk be, jólesik eldicsekedni a vendégseregnek azzal, hogy ezt vagy azt a koncepciót mi találtuk ki. 

Van azonban, amikor ez nem elég. Egy nagyobb volumenű projektre, mint például nappali vagy hálószoba felújítására már érdemes lakberendező segítségét kérni. 

 

Mit csinál tulajdonképpen egy lakberendező?

Egy lakberendező feladata a belső terek tervezése és kialakítása úgy, hogy azok esztétikailag vonzóak, funkcionálisak és kényelmesek legyenek. Segítenek megtervezni és kiválasztani a megfelelő bútorokat, színeket, anyagokat és egyéb dekorációs elemeket annak érdekében, hogy a tér összhangban legyen a te igényeiddel és stílusoddal. 

 

Konzultációk és tervezés

Először is fontos, hogy megismerjük a preferenciáidat, elképzeléseidet, és persze a költségvetést. Ezután terveket és vázlatokat készítünk a terek elrendezéséről, bútorokról, világításról és egyéb berendezési tárgyakról.

 

Bútorok és berendezések kiválasztása

Segítünk kiválasztani a megfelelő bútorokat, például kanapékat, asztalokat, székeket, ágyakat stb. Emellett gondoskodunk arról, hogy a lámpák, függönyök, szőnyegek és egyéb dekorációs elemek tökéletes összhangban legyenek egymással.

 

Színek és anyagok kiválasztása

Tanácsot adunk a megfelelő színek, festékek és anyagok kiválasztásához, méghozzá mindezt úgy, hogy figyelembe vesszük a preferenciáidat, valamint az adott tér stílusát és célját. 

 

Projektek felügyelete

Nemcsak a tanácsadásban, hanem a menedzsmentben is segítünk, így a kivitelezés során koordináljuk a szakembereket például a festőket, burkolókat és asztalosokat, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

 

Költségvetés kézben tartása

Segítünk felmérni a költségeket, és ehhez tartjuk is magunkat a projekt során: előzetes becsléseket adunk a tervezett bútorok, anyagok és szolgáltatások költségeiről.

 

Mindig képben vagyunk…

…ami a legújabb stílusokat és trendeket illeti – hiszen ez a dolgunk. Így tudunk mindig friss ötleteket és inspirációkat nyújtani neked ahhoz, hogy megvalósíthassuk az álmaid otthonát. 

A mi specialitásunk a dizájn luxus színvonalon történő megjelenítése, amiket kiváló anyag társításokkal és különleges formavilággal, valamint a fényhatások izgalmas játékával hozunk  létre. Épp ezért az így kapott belső terek egy adott téma köré épülnek fel, ezáltal érezheted, hogy amikor belépsz a helyiségbe, akkor egy különleges és egyedi tér élményben van részed. 

 

 

Miért és mikor érdemes lakberendezőt hívni?

Egy lakberendező mindig más perspektívából, hogy úgy mondjuk friss szemmel közelíti meg a dizájn kérdését. 

Lakberendezőként képesek vagyunk azonnal felismerni a térben, enteriőrben rejlő lehetőségeket, sőt a gyenge pontokat is, amelyeket egy kis „varázslattal” teljesen megfordíthatunk.

De nézzük is meg egy kicsit részletesebben a dolgot. 

 

Segítségedre lehetünk, ha az új otthonodat szeretnéd berendezni

Ha új házba vagy lakásba költözöl, lakberendezőként segítünk abban, hogy az otthonod ne csak stílusos, de kényelmes és funkcionális is legyen. Ahogy feljebb is írtuk: a belső teret egyetlen egységként látjuk át, és tudjuk, hogy a színek, dekorációk összhangja mindennél fontosabb. 

 

Térátalakítás

Ha szeretnéd átrendezni vagy átalakítani a meglévő helyiségeket, lakberendezőként segítünk megtervezni az enteriőrt úgy, hogy az adott teret a lehető legjobban használjuk ki, annak összes adottságával. 

 

Megtaláljuk a stílusodat

Valamikor megvannak az elképzelések, de egész egyszerűen nem áll össze egy „egésszé”, minden káoszként van jelen a fejedben. Ilyenkor rendet teremtünk ebben az összevisszaságban, hogy megtaláld azt a dizájnt, ami leginkább összhangban van a személyiségeddel és az enteriőrrel. 

 

Időt és energiát takarítunk meg

A lakberendezés sok energiát és odafigyelést igényel. Ha nincs rá elegendő időd és nincs megfelelő szakértelmed, akkor a projekt könnyen a fejedre nőhet. Lakberendezőként átvállaljuk a tervezést, és a projekt felügyeletének folyamatát is. Ezáltal élvezheted az eredményt, anélkül, hogy foglalkoznod kellene a részletekkel.

 

Professzionális kivitelezők

Lakberendezőként évek óta dolgozunk együtt olyan kivitelező szakemberekkel, akikben 100%-osan megbízunk. Így professzionális hálózatot is kapsz.

 

Lakberendező vagy belsőépítész? Mi a különbség? 

A kérdés sokszor felmerül a megrendelőink, ügyfeleink részéről. A legfontosabb különbség, hogy a lakberendező nem bontja el a falakat, nem bontja meg az épület statikáját, hanem a dizájn kialakításán dolgozik. 

A belsőépítész ezzel szemben a komplett lakásbelsőt kialakítja, falastól-mindenestől, még adott esetben a vezetékezést, csövezést is. 

Ezenkívül a lakberendezés fortélyait el lehet sajátítani tanfolyam keretein belül is, míg a belsőépítészethez egyetemi diploma szükséges.

(Amennyiben pedig szeretnél bővebben is olvasni erről a témáról, nézd meg a lakberendező vagy belsőépítész cikkünket.)

Most, hogy ezzel tisztában vagy, nézzük meg, mi alapján érdemes lakberendezőt választani.

 

bARNA0 scaledHogyan érdemes szakembert választani?

Amennyiben irodánktól szeretnél belsőépítészeti vagy lakberendezési tervezést igényelni, úgy javasoljuk, hogy a kivitelezés előtt minimum fél évvel – nagyobb alapterületű ingatlannál akár egy évvel előtte – vedd fel velünk a kapcsolatot. 

Adott esetben pedig a legjobb, ha már az építészeti alaprajzi tervezés szakaszába is bevonsz minket, hogy hasznos ötletekkel segíthessük a megvalósulást. Egy lakberendező más szemmel és részletességgel látja a belső teret, mint az aki a házat tervezi. Ezért a két szakmai tudás már a tervezés első szakaszában egymás fontos kiegészítői.

Jó tudni, hogy a kivitelezésnél az elektromos kapcsolók, konnektorok helyeit gyakran már az építkezés elején kialakítják. Érdemes tehát előre tervezni annak érdekében, hogy a kivitelezés folyamatos legyen, így mire eljuttok addig, a belső design és a hangulat összeáll. 

Egy alapos lakberendezési tervvel még az építkezés elkezdése előtt átfogó képet kapsz a  leendő ingatlanod belső dizájnjáról és annak költségeiről. 

 

Milyen szempontok alapján érdemes lakberendezőt választani?

Számunkra is nagyon fontos, hogy ebben a rohanó tempójú, bizonytalan világban, ha minket választasz, azt érezd, hogy szakmailag és emberileg is biztonságban vagy. 

Tervezőként is azt tapasztalom, hogy ügyfélként nehéz dolga van az embernek, amikor szakembert keres, hiszen egy konzultációból nem könnyű eldönteni, hogy melyik lakberendezőt válassza.

A széleskörű tapasztalat, és az ügyfelek visszajelzései alapján azt tudjuk mondani, hogy aki csupán az ár és a műszaki tartalom alapján választ csapatot beleeshet abba a hibába, hogy a választott szakemberrel nem találja a közös hangot. 

Amennyiben pedig a lakberendező nem érez rá arra, amit megrendelőként elvárna az ember, a végeredmény sem lesz egészen olyan, mint amilyet szeretett volna. 

Épp ezért fontos felismerni azt, hogy mennyire van meg a közös pont, a közös szikra, és akár többszöri konzultációt, valamint referenciákat kérni. 

 

A lakberendezés ára

Mivel sajnos minden projekt más és más jellegű, így pontos árat csak az árajánlat bekérése után tudunk neked adni. 

 

Miért válaszd a DD Stúdiót?

A belső tér megtervezése, a lakberendezés, valamint a belsőépítészet egy komplex szolgáltatás, hiszen a kilincstől egészen az egyedi díszpárnák mintázatáig, díszkaspókig minden kiegészítőt megtervezünk és összehangolunk egymással. (Érdekességképp említjük csak meg, hogy egy 150 m2-es lakásnál 100-150 db termék kiválasztására, összehangolására van szükség.)

A lakberendezési és belsőépítészeti terveinket nagy szakmai gondossággal és mindenre kiterjedő szempontok alapján készítjük, melynek alapja a magas szintű megvalósíthatóság. 

Ezt folyamatos, alapos szakági egyeztetésekkel valósítjuk meg egy tervezési folyamat során. 

Mivel szeretjük az új szakmai kihívásokkal teli, izgalmas tereknek a megalkotását, szívesen várunk ilyen irányú megkereséseket is. 

Igény szerint pedig műszaki ellenőrzést és generál kivitelezést is vállalunk.

 

A mottónk, amit sokszor hangoztatunk: “a megrendelő elégedettsége, öröme a mi örömünk is egyben!”