A Miwa Rezidencia egy mai modern otthon a floridai Winter Parkban, melyet a Phil Kean Design Csoport tervezett. A lakásba egyegyedülálló vízen úszó lépcsősoron át jutunk. Nagyszerű külső és belső terekkel rendelkezik, letisztult vonalak és kidolgozottrészletek jellemzik.

A bejáratot egy impozáns kerten át közelíthetjük meg, melyet mindkét oldalról igényesen szerkesztett csobogó övez.

Miwa Phil Kean Design Group 03 1 Kindesign

A bejárat elegáns, nagyvonalú ugyan akkor egyszerű és nyugalmat áraszt. Különleges szinte királyi megoldás a ház tipegőkön való megközelítése.

Miwa Phil Kean Design Group 04 1 Kindesign

Egy egyszerűen megformált lépcsőház is tud a ház ékessége lenni, ha az anyaghasználat és az előadás összhangban van egymással. Említésre méltó az oldalfalon megjelenő fém-ólomüveg fa alkotás.

Az egy légterű térkapcsolatok jellemzőek erre a villára. A nappali terében számomra a legkülönlegesebb megoldást a nyitott tűzterű sarokkandalló adja.

Miwa Phil Kean Design Group 06 1 Kindesign

Az étkező-nappali kapcsolatára a tervező egy hozzám is közel álló nívós térkapcsolási megoldást alkalmazott, egy asztal fölé belebegtetett faburkolatú panelt.

Miwa Phil Kean Design Group 07 1 Kindesign

Az alkalmazott színek tekintetében földszínekkel dolgozott a tervező, ez illik legjobban  a ház stílusához is.

Miwa Phil Kean Design Group 08 1 Kindesign

Az étkező asztal, a székek és a befüggesztett csillár formavilága teljes harmóniában van. Az íves asztal ellenpontja a tüskés lámpaformának.

Miwa Phil Kean Design Group 09 1 Kindesign

A nappali teraszkapcsolat szintén erre a stílusra jellemző nyílásmegoldással van kialakítva, nagy felületű egymás mögé tolható ajtókkal, így biztosított a maximális kapcsolat a terasszal.

Miwa Phil Kean Design Group 10 1 Kindesign

A konyha étkező enteriőrben is a teljes összhang figyelhető meg, színek, formavilág, letisztult, gáláns, szépen formált. A burkolatváltás is finoman belesimulva, stílusosan van megoldva.

Miwa Phil Kean Design Group 11 1 Kindesign

A nyílászárók színe fellelhető a konyában is. Formavilága izgalmas, jól átgondolt. A sötét keretnek látszó szekrény adja az eleganciáját.

Miwa Phil Kean Design Group 12 1 Kindesign

Tipikus példája annak ez a tér, hogy hogyan lehet klasszikus szerkesztési elvekkel egyszerre izgalmassá és harmonikussá tenni egy modern vonalvezetésű házat.

Az enteriőr modernségét a perzsaszőnyeg kellemesen töri meg, ezáltal lesz otthonos a minimál és könnyedén élhető.

Miwa Phil Kean Design Group 21 1 Kindesign

A házból egy különleges pergola megoldás vezet ki minket az egyik teraszra. A különböző teraszok kapcsolata a különféle burkolatok összhangjában rejlik. A kertbe a figyelemre méltó ,íves szokatlan formájú medence kölcsönöz különleges élményt.

Miwa Phil Kean Design Group 22 1 Kindesign

A kertben még az intimitásra is fordítottak külön figyelmet, arra az esetre ha valaki el szeretne vonulni egy külön teraszszigeten ezt megteheti. A hangulat felejthetetlen lesz az esti hangulatfényekkel együtt.

Miwa Phil Kean Design Group 23 1 Kindesign

 

( Forrás:http://www.onekindesign.com/2013/10/09/contemporary-miwa-residence-with-clean-design-lines/)