Ez a svájci, 9 otthonból álló komplexum jellemzi Peter Vetsch építész speciális természetbe illeszkedő stílusát. Két alap gondolat, amely jellemzően meghatározza összes épületét. Az épület illeszkedjen a környezetébe, amennyire csak lehetséges és adjon vissza a természetnek egy darabot abból, amit az építkezés során elvett tőle. A tetőn található élő zöld felület együtt fejlődjön a környezetével.

Az így létrejött környezet ezzel a hangulatos tóval egy gyönyörű szép idilli hangulatot teremt a benne élők számára.

 

1kp

Az íves formák beleolvadnak környezetükbe, szinte alig vehető észre, hogy itt lakóházak vannak. Inkább elrejtőznek, megbújnak a dombok alatt

kp4

A természetességen túl bennem egy kicsit a vidéki élet jellemzőit is felidézik ezek az épületek.

A kissé már már meseszerű házak különös, helyenként egyszerűnek mondható megjelenésükkel hívják fel magukra a figyelmet. A lágy ívek kellemes otthonérzetet hoznak létre mind külsőleg, mind pedig belőépítészetileg is.

kp3

Egy másik háza mely viszont eleganciát és luxus hatást sugall megjelenésével, külső építészeti megoldásaival.

A Belső terek nagyon kifinomultak a szerkezet adta lehetőségek miatt. A fehér falak világossá teszik a belső enteriőröket.

bels1

Az íves formák, lekerekített sarkok lakberendezési szempontból is ideálisak, kellemesek. Egyedi és utánozhatatlan a létrejött hangulat. Modern stílus is jól illik ebbe a idilli enteriőrbe.

Viszont ha az időtálló klasszikus stílust választjuk némi eleganciával, akkor is harmonikus belső képet kapunk.

 

/ alkalmazott forrás: http://volcania.wordpress.com/2010/11/11/die-erdhauser-von-peter-vetsch/

http://flavorwire.com/356170/10-heavenly-hobbit-holes-wed-like-to-call-home  /